Gezocht: Breisters en haaksters

Gezocht: Breisters en haaksters

Hey, ben jij een beginnende of gevorderde breister of haakster?

Doe dan mee met deze GROTE ACTIE van kleine mutsjes!!!

De Goedgemutste Breicampagne gaat weer van start!

Voor de twaalfde keer zet  smoothie- en sappenmerk innocent zich in voor eenzaamheid onder ouderen in Nederland. Dat doen ze doormiddel van hulp van jullie!

Innocent gaat duizenden handgemaakte mutsjes inzamelen en deze op hun smoothies  plaatsen. Met de kleurrijke creaties op de flesjes vragen ze aandacht voor eenzame ouderen en wordt er geld ingezameld voor het Nationaal Ouderenfonds dat zich hiervoor inzet.

10 landen doen ondertussen mee aan de breicampagne: Engeland, Nederland, Frankrijk, Ierland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Duitsland, Denemarken en Zweden. In totaal heeft dat tot nu toe 15.473.052 gebreide mutsjes opgeleverd, en maar liefst €4.947.600,- voor het goede doel. Nederland droeg daar in de afgelopen 11 jaar maar liefst €137.490,- aan bij

 

goedgemutst

Hoe is het allemaal begonnen?

Het is allemaal begonnen in de UK in 2003. Sinds de start van de campagne zijn daar al meer dan 8 miljoen mutsjes gebreid. De Engelse Sara Sullivan breide meer dan 20.000 mutsjes, en kreeg een onderscheiding ‘voor haar inzet voor de gemeenschap’ van de Britse Minister-President.

Waarom het ouderenfonds?

Zo’n 24% van alle ouderen voelt zich eenzaam. Alleen in ons land al zijn dat zo’n één miljoen mensen. Het Nationaal Ouderenfonds zorgt ervoor dat deze ouderen meer sociale contacten krijgen door uitjes, etentjes en andere activiteiten te organiseren. De stichting brengt ouderen samen. Dat is prachtig, maar kost wel geld. De Goedgemutste Breicampagne vraagt aandacht voor deze eenzame ouderen. Per verkocht flesje mét mutsje gaat er 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds. Hoe meer mutsjes, hoe beter.

ouderenfonds

Jong en oud kan meedoen om te helpen zoveel mogelijk ouderen een beetje minder eenzaam te maken. Mevrouw Olthoff van 91 jaar is een van de meest trouwe mutsjesmakers van de campagne en breit al jaren mee: ‘Ik brei eigenlijk het hele jaar door. Ik zie zelf veel ouderen om me heen vereenzamen en ben heel blij dat ik op deze manier mijn steentje bij kan dragen. En daarnaast houd ik mijn vingers lenig, dat is ook niet verkeerd op deze leeftijd.’ Ook de bloggende wetenschapper Sophie (30 jaar) zet zich al een aantal jaar actief in voor de campagne: ‘Ik ben gek op haken en bedenk graag de meest creatieve mutsjes waarvan ik de patronen deel op mijn blog Sophietjes.nl. Op deze manier kan ik mijn creativiteit kwijt én ik doe iets voor mijn medemens. Kleine moeite, want zo’n mutsje is zo gemaakt.’
Meedoen is makkelijk! Brei of haak net zoveel mutsjes als je zelf wil en stuur ze vóór 8 december 2017 naar:
Pantar, t.a.v. de Goedgemutste Breicampagne
Antwoordnummer 1181
1110 VB Diemen
Klik op de link voor meer informatie of voor patroontjes van de mutsen
de goedgemutste breicampagne

 

Online naailes 14: Ellie Mae top A de afwerking

Online naailes 14: Ellie Mae top A de afwerking

Hier weer een nieuwe online les!

Vandaag gaan we Model Top A afmaken.

Heb je het patroon al besteld?

Patroon Ellie Mae designs 228. Dit patroon is verkrijgbaar bij naaipatronen.nl en met de code: CSM-elliemae0228 krijg je 10% korting per besteller en deze code is geldig t/m 24 september 2017.

Dus snel bestellen!!!

In de vorige les waren we geëindigd met het aanzetten van de hals bies.

 

zijnaden stikken We spelden nu de zijnaden op elkaar. Heb je net als mij een streepjes stof, zorg dan dat de strepen netjes op elkaar gespeld zijn.

mouwnadenAls we nu de mouwnaden dicht gaan stikken moeten we er weer op letten dat de strepen netjes op elkaar liggen. Als het goed gespeld is stikken we de mouwnaad dicht. Ik lock de naden ook nog af met de lockmachine, maar in principe hoeft dat niet. Ik vind het persoonlijk net even wat mooier! Haha

mouwkopIn de beschrijving staat dat je nu langs de kop moet stikken met een grote steek om de kop wat in te rimpelen. Maar de extra ruimte valt wat mij betreft best wel mee, dus ik kies voor de snellere manier. Ik geef nog een extra knipje precies in de kop van de mouw.

mouw met strepenKeer de mouw met de goede kant van de stof naar buiten. (Zie je dat de strepen netjes doorlopen in de naad)

mouw inzettenSpeld nu de mouw in het armsgat. Leg de goede kanten van de stof op elkaar. Begin met vast spelden bij de zijnaad en de naad van de mouw. Leg de naden allebei naar een andere kant zodat de naad daar niet te dik wordt.

mouwen inzettenSpeld daarna de kleine knipjes op elkaar.

mouwkop speldenSpeld het knipje wat we gemaakt hebben in de mouwkop op de schoudernaad. Leg de naad van de schouder altijd richting het voorpand.

mouwen inzettenSpeld nu de rest van de naad vast. Trek iets aan de naad van het armsgat om wat extra ruimte te creëren.

mouwen Stik de naad en zet zo ook de andere mouw in. Ik heb de naad weer afgelockt maar volgens het patroon hoeft dat niet perse.

mouwboordjeNu zijn de mouwboordjes aan de beurt. Stik de boordjes dicht. Denk weer aan de strepen!!!

zelf mouwboordjes makenVouw de boordjes dubbel met de naad binnenin.

mouwboordjes aanstikkenSchuif de boordjes over de mouw heen en stik de boordjes aan de mouw vast.

zomenIk ga het shirt zomen met een tweelingnaald. Ik lock eerst de onderrand af, maar ja dat is mijn ding weer! Het hoeft in ieder geval niet perse. Het is weer zo’n ding dat ik doe omdat ik het mooier vind!

stretch zoomSpeld 1.5 cm zoom naar binnen. Zet de spelden precies op de rand van de zoom, dan heb je zo bij het naaien een goede richtlijn.

tweelingnaaldVoor deze zoom gebruik ik de tweelingnaald van schmetz speciaal voor stretch stoffen. Je hebt ze in 2 breedtes, maar ik gebruik het liefst de 4,0.

naald verwijderenHaal de gewone naald uit je machine.

tweelingnaald inzettenDraai de tweeling naald vast in je machine.

tweelingnaald inrijgenZet nu 2 klossen garen op je machine. Rijg beide draden samen in op je machine.

inrijgen tweelingnaaldAls je bij de naald aankomt, haal je 1 draad door de linkernaald en 1 draad door de rechternaald,

instellen naaimachineZet het programma van je naaimachine op de gewone stiksteek en gebruik voor de steeklengte +/-  3.

positie naaldLet er wel op dat je naald positie gewoon in het midden staat, anders breekt je naald.

stretch zoom stikkenStik de zoom. Zorg dat de spelden precies tussen de naalden uitkomen, zodat je de zoom mooi op de rand zoomt.

tweelingnaald zoomAan de binnen kant komt dan een mooie zigzag steek over de rand heen (niet zo goed te zien op de foto, omdat deze precies in mijn locksteek valt.

online naailesEn dat was dan model A. In de volgende les gaan we beginnen aan model C.

Deze les is medemogelijk gemaakt door www.naaipatronen.nl

 

 

 

 

 

 

Tip: KreaDoe 2017

Tip: KreaDoe 2017

De Kreadoe 2017 komt er weer aan!!!

Vijf dagen lang voor iedereen die houdt van handgemaakt en DIY. Heel veel stands met creatief materiaal, leuke ideeën en zelfs workshops zijn aanwezig. Allemaal nieuwe ideeën voor haken, breien, home deco, scrapbooking, taarten & cupcakes, fashion, tekenen en schilderen, sieraden maken en nog veel meer.

KreaDoe vindt dit jaar plaats van woensdag 1 november tot en met zondag 5 november 2017 in de Jaarbeurs Utrecht.
Het event is tijdens deze dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Tip: De kaartjes aan de kassa kosten €13,- maar online kosten ze €10,50!!!

Voor kaart verkoop ga naar de website van Kreadoe

kreadoe

© Verkijk.nl

Online naailes 13: Ellie Mae designs K228

Online naailes 13: Ellie Mae designs K228

Nieuwe online naailes!!! Het is dan nog wel heel warm buiten, maar als je je eigen kleding maakt ben je je nu al een beetje aan het voorbereiden op de herfst.

Daarom gaan we beginnen met wat nachtkleding van Ellie Mae designs!

ellie mae designs Wat hebben we nodig:

  1. Natuurlijk het patroon Ellie Mae designs 228 Dit patroon is verkrijgbaar bij naaipatronen.nl en met de code: CSM-elliemae0228 krijg je 10% korting per besteller en deze code is geldig t/m 24 september 2017. Dus snel bestellen!!!
  2. Stof model A 1,5m en 0,4m (als je net als het plaatje 2 kleuren wil gebruiken), model B 1,5m en 0,5m (als je 2 kleuren wilt gebruiken), model C 0,8m en model D 0,6m en 1,1m tot 1,8m afhankelijk van je maat.
  3. Voor model C 1,2m elastiek van 1,5cm breed. En voor model D 1,2m elastiek van 1,5cm breed.

We beginnen deze online naailes met model A:

online naailesAls eerste knippen we alle patronen uit in je eigen maat.

naaien met strepenMijn stof heeft strepen, dus als ik de patronen op de stof ga leggen moet ik aan een paar dingen denken. Het patroon geeft aan dat ik 2 stofvouwen moet maken. Ik moet er dan goed op letten dat de strepen goed op elkaar liggen. Als ik het achterpand op de stof heb gespeld leg ik het voorpand erop met de zijnaden op elkaar. Nu geef ik op het patroon van het voorpand aan waar de strepen moeten lopen, zodat als de zijnaden op elkaar ga stikken de strepen mooi doorlopen in de naad.

stof met strepen knippenAls ik nu het voorpand aan de andere stofvouw leg kan ik het precies op de juiste strepen spelden. Dit patroon is al INCLUSIEF NADEN, dus ik kan het patroon zo langs de rand uitknippen.

stof met strepen knippenAls ik het voorpand en het achterpand heb uitgeknipt leg ik de stof dubbel met 1 stofvouw (wel de strepen weer netjes op elkaar. Knip de mouwen en de mouwboordjes uit de stof (je hoeft weer geen naden erbij aan te knippen.

halsboordjeAls laatste nog even het halsboordje en we kunnen gaan naaien!

inknippenVergeet niet nog even alle knipjes te maken voordat je het patroon eraf haalt.

schoudernaden vestevigenWe gaan de schouders wat verstevigen. Je kunt dat gewoon doen met wat vlieseline, maar je kunt ook speciaal naadband gebruiken. Dit strijk je dan vast op de schoudernaden van het achterpand en dan aan de verkeerde kant van de stof.

schoudernadenStik de schoudernaden van het voorpand en achterpand op elkaar. Als de stof naar gaat rekken onder je naaimachine, leg dan de kant die je verstevigd hebt naar boven dan gaat het makkelijker.

lockenWerk de naad af met en lockmachine of met een zigzag steek.

halsbiesNu komt de hals bies. Leg de stof dubbel met de goede kant naar binnen en stik de 2 losse kanten op elkaar vast.

halsbies Vouw de bies dubbel. Nu gaan we deze verdelen in 4 delen. Zet een speld waar de naad zit en aan de andere kant. Hier rechts en links.

halsbies makenLeg deze 2 spelden op elkaar zodat je 2 nieuwe vouwen krijgt.

halsbies makenZet nu in de 2 nieuwe vouwen rechts en links ook een speld. Nu heb je de bies verdeeld in 4 gelijke stukken.

achterpandZet in het midden van de achterhals een speld.

voorpandZet in het midden van de voorhals een speld.

halsbies aannaaienZet nu in het midden van de voor en achter speld aan beide kanten bij de schouders ook een speld. Het klopt dat deze dan niet precies uitkomt op de schoudernaad.

halsbies speldenSpeld nu de halsbies met de openkant aan de hals zorg dat allen spelden dan mooi op elkaar aansluiten.

halsbies stikkenStik de halsbies vast en werk hem af met een lockmachine of zigzagsteek.hals afwerkingSpeld de naad vast naar beneden en stik de hals smal op de rand door.

Tot de volgende les!!!

Deze naailes werd mede mogelijk gemaakt door www.naaipatronen.nl

 

 

 

Online naailes 12: Laatste deel Jeans maken

Online naailes 12: Laatste deel Jeans maken

De naailessen hebben even stil gestaan in de vakantie, maar we zijn er weer!!!

Vandaag het laatste deel van de jeans. Naast de blauwe jeans heb ik het andere model ook gemaakt in zwarte stretch stof.

We gaan nu eerst verder met de tailleband.

jeansDraai de tailleband naar om en vouw aan de binnenkant de naad naar binnen. Speld deze goed vast en stik nu de band rondom smal op de rand door.

riemlusjesStik de riemlusje zoals aangegeven vast op de broek.

riemlusje stikken

riemlusSla het lusje naar boven en vouw een klein stukje naad naar binnen. Stik het lusje nu smal op de kant door.

siernietenNu gaan we de siernieten bij de zakken inslaan.

jeans siernietenWe maken eerst een gaatje in de stof. Dit kan met het zwarte rondje en zilveren pijpje wat in de verpakking zit van de siernieten, maar ik vind het zelf makkelijker om dit te doen met een gaatjes tang.

siernieten inslaanWe doen aan de binnenkant van de broek de pin erdoor.

zilveren siernietAan de buitenkant komt dan de zilveren sierniet. Sla de niet vast met het hulpstukje uit de verpakking en een hamer.

knoopsgatZet het knoopsgat in de tailleband. Kijk in de handleiding van je naaimachine hoe je dat kan doen met jouw machine.

jeansknoopSla er een jeans knoop in.

zomenVoor het zomen van de broek sla je de stof 1,5 cm naar binnen.

jeans zomenDoe dit nog een keer en speld de zoom vast.

spijkerbroek zomenStik de zoom nu vast.

jeansEn klaar is je jeans!spijkerbroek makenjeans makenVoor het andere model heb ik een zwarte stretch stof gebruikt.

zwarte broekIn principe zet je de broek op dezelfde manier in elkaar. Het enige wat anders is, is dat je eerst allemaal stukjes op de voorpanden moet zetten voordat de broek in elkaar gezet kan worden. Deze stukjes stik je dan smal op de kant vast op de voorpanden.

online naailesbroek makenzelf broek maken

Tot de volgende les!!!

 

5 docu tips op netflix

5 docu tips op netflix

Ik heb 5 leuke docu tips op netflix voor je!

Een tijdje geleden heb ik jullie al verteld over de geweldige docu TRUE COST!

Vandaag heb ik nog 5 docu tips voor je!

Iris:

Iris apfelDeze docu gaat over de in 1921 geboren Iris Apfel. Zij staat nog steeds aan de top als fashion icon, adviseert modellen en is een groot voorbeeld voor velen.

Jeremy Scott: The people’s designer

jeremy scottGeboren op een boerderij in Missouri heeft deze man zich opgewerkt tot creatief directeur bij Moschino en werkte daarnaast ook voor Adidas.

The September Issue

The september issueVoor een kijkje achter de schermen van Vogue, is deze docu zeker aan te raden.

Cut from a different cloth

Cut from a different clothDeze docu gaat over het Superdry imperium wat samen met acteur Idris Elba een kledinglijn lanceert.

Sneakerheadz

SneakerheadzGrote fan van sneakers? Deze docu gaat over de evolutie van de sneaker. In de docu zie je ook een aantal verzamelingen van wat grote sneakerfans.

Heb jij nog een leuke tip? Laat het ons weten!!!

 

 

 

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Crazysewingmom.com maakt gebruik van cookies. Crazysewingmom.com gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze website

Sluiten